sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Raikas mangoraakakakku

Kesähelteillä kaipaa aina jotain raikasta herkkua. Tänä kesänä ei tosin paljon helteitä ole ollut, mutta se ei tarkoita, etteikö voisi vähän herkutella! Tämä mangoraakakakku on siihen täydellinen ja sopii erinomaisesti myös kesän juhlahetkiin.




Käytä irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 18-22 cm. Pienemmässä vuoassa kakusta tulee paksumpi. Itse käytin tässä 18 cm vuokaa.

R a i k a s   m a n g o r a a k a k a k k u

(sokeriton, gluteeniton)

Pohja:

4-6 tuoretta taatelia (liotettuina 5-10 min)
2 dl manteleita / pekaanipähkinöitä (itse käytin molempia)
1 dl kuivattuja mulperimarjoja
n. 1/2 dl vettä
ripaus suolaa

Täyte:

3 dl cashew pähkinöitä (liotettuina)
300 g mangoa (tuoretta tai pakaste)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1/2 dl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)
1/2 dl vettä
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
1/2 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljapulveria tai -jauhetta
1 rkl psylliumjauhetta (ei välttämätön)

Valmistusohjeet:

Huom: Laita cashew pähkinät edellisenä iltana yöksi veteen likoamaan, tai vähintään neljäksi tunniksi. Pähkinät imevät vettä, joten sitä saa olla reilusti.

1. Valmista ensin pohja. Laita taatelit 5-10 minuutiksi veteen likoamaan.

2. Murskaa sillä välin pähkinät ja mulperinmarjat rouheeksi blenderillä.

3. Poista taateleista kivet ja lisää ne, vesi ja suola blenderiin ja sekoita kunnes massa on tahmeaa mutta vielä muovailtavissa.

4. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kakku irtoaa näin paremmin vuoasta. Painele pohjaseos tasaisesti vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään.

5. Valmista täyte. Laita kaikki täytteen aineet paitsi psyllium blenderiin ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Tarkista sitten maku ja lisää haluttaessa psylliumjauhe. Psyllium lisää täytteeseen kuohkeutta.

6. Kaada täyte vuokaan ja laita pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään 3 tuntia. Voit myös säilyttää kakkua pakastimessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti