maanantai 7. syyskuuta 2015

Banana Blueberry Protein Cupcakes | Banaani Mustikka Proteiini Kuppikakut



Meillä kävi viikonloppuna vieraita. Siis hyvä syy tehdä jotain herkkua! Minun oli jo pitkän aikaa haluttanut tehdä jonkinlaisia banaanimuffinsseja. Herkullisia, pehmeitä, maukkaita muffinsseja...

Yhtenä ehtona muffinsseille oli, että ne olisivat myös terveellisiä. En käytä juuri lainkaan enää valkoista sokeria, joten korvaan sen jollain vähän terveellisemmällä vaihtoehdolla. Näihin muffinsseihin makeutta tuo banaani, agavesiirappi ja vaniljanmakuinen proteiinijauhe.



B a n a a n i   M u s t i k k a   P r o t e i i n i   K u p p i k a k u t

(laktoositon, pähkinätön, ei valkoista sokeria)

Aineet:

3 ylikypsää banaania
1/2 dl agavesiirappia (tai juoksevaa hunajaa)
1 muna
1/2 dl kookosöljyä (sulatettuna)
1 1/2 dl spelttijauhoja
1 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl vaniljajauhetta (ei välttämätön)
1/2 dl mantelimaitoa (tai jotain muuta maitoa)
175-200 g pensasmustikoita
2 dl kookoskermaa
200 g laktoositonta tuorejuustoa

Valmistusohjeet:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Muussaa sitten banaanit haarukalla.

2. Sekoita banaani, agavesiirappu ja muna keskenään. Sekoita joukkoon kookosöljy.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään (spelttijauho, proteiinijauhe, suola, sooda ja vanilja).

4. Yhdistä seokset keskenään varovasti sekoittaen. Lisää mantelimaito vähitellen, koko ajan sekoittaen seosta varoen.

5. Kaada seos muffinssivuokiin (n. 10 kpl, riippuen vuokien koosta). Painele sekaan muutama mustikka. Muista jättää tilaa taikinan kohoamiselle!

6. Paista uunissa n. 20 min. Anna sitten kakkujen jäähtyä kokonaan.

7. Vatkaa kookoskerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Makeuta halutessasi agavesiirapilla, stevialla tai hunajalla.

8. Koristele kakut kerma-tuorejuustoseoksella ja mustikoilla.



B a n a n a   B l u e b e r r y   P r o t e i n   C u p c a k e s

(lactosefree, nutfree, no white sugar)

Ingredients:

3 over ripe bananas
1/4 cup agavesyrup (or honey)
1 egg
1/4 cup coconut oil (melted)
3/4 cup spelt flour
1/2 cup vanilla flawoured protein powder
1/2 tsp salt
1 tsp soda
1/2 tsp vanilla powder (not necessary)
1/4 cup almond milk (or milk of your choise)
175-200 g blueberries
1 cup coconut cream
200 g lactosefree cream cheese

Instructions:

1. Preheat the oven to 175 degrees. Then mash the bananas with a fork.

2. Mix together bananas, agave syrup and egg. Then mix in the coconut oil.

3. Mix the dry ingredients together (spelt flour, protein powder, salt, soda and vanilla powder).

4. Combine the wet and dry mixtures gently together. Pour in the almond milk slowly whilst stirring the batter carefully.

5. Pour the batter into muffin molds (about 10 pcs, depending on the size). Dip in a few blueberries. Remember to leave space for rising!

6. Bake in the oven for about 20 min. Then let the cupcakes cool completely.

7. Whip the coconut cream and mix in the cream cheese. If you want you can sweeten the topping with agave syrup, stevia or honey.

8. Decorate the cakes whit the coconut cream and cream cheese mixture and blueberries.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti