keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Ihana Raakasuklaa!

Rakastan suklaata. En voisi elää ilman sitä. Aikana, jolloin raakasuklaa oli meille vielä vieras sana, saatoin tuhota tavallisen suklaalevyn yhdeltä istumalta. Tavallisella suklaalla tarkoitan tässä sokeroitua maitosuklaata. Nykyään suklaanhimoni ei ole enää läheskään niin suuri kuin ennen. Ehkä se johtuu siitä, että raakasuklaassa kaakaopitoisuus on suurempi ja sokeripitoisuus pienempi. Muutama pala riittää tyydyttämään suklaanhimon, eikä siihen jää enää samalla tavalla koukkuun.



Raakasuklaata on helppo tehdä. Ensikertalaisille on tarjolla erilaisia aloituspaketteja, mutta itse sain paremman tuloksen hankkimalla itse raaka-aineet ja ohjeen. Paras tulos syntyy kokeilujen kautta. Itse kehittelen suklaareseptiä vähän lähes joka kerta, jotta saisin mahdollisimman hyvän lopputuloksen.

Jotta suklaaseen saisi erilaisia makuja, voi siihen lisätä melkein mitä vain. Itse teen useimmiten täytesuklaita. Ne ovat kuin konvehteja, joista puraistessa vapautuu mitä ihanimpia makuja. Pähkinää, toffeeta, sitruunaa, marjoja... Joskus sekoitan joukkoon proteiinijauhetta, joka tekee niistä vieläkin terveellisempiä ;)




Tässä ohje raakasuklaaseen sekä suussasulavaan toffeetäytteeseen:


R a a k a s u k l a a

(n. kaksi muotillista)

200 g kaakaovoita
2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl luomuhunajaa (esim. Voi Hyvin Luomuhunajaa)
1 tl lucumaa (ei välttämätön)
1 tl macaa (ei välttämätön)

Valmistusohjeet:

1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

2. Sekoita joukkoon kaakaojauhe käyttäen siivilää ja koko ajan vispilällä sekoittaen.

3. Sekoita joukkoon hunaja. Valmis!


T o f f e e t ä y t e

5 kpl tuoreita taateleita (kivet poistettuna ja vedessä liotettuna n 10 min.)
kourallinen kuivattuja mulperimarjoja
2 rkl maapähkinävoita
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1/4 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)

1. Pilko mulperimarjat pienemmiksi paloiksi veitsellä tai sormin.

2. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Täyte on valmis!

3. Kaada raakasuklaaseosta muottien pohjalle ja anna jähmettyä pakastimessa 10-15 min. 

4. Ota muotit pakastimesta ja täytä toffeetäytteellä, ei kuitenkaan reunoja myöten. Voit esimerkiksi pyöritellä täytteestä pieniä palloja. 

5. Peitä sitten täyte lopulla suklaalla ja laita pakastimeen jähmettymään. Säilytä suklaita pakastimessa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti