Raakasuklaata on helppo tehdä. Ensikertalaisille on tarjolla erilaisia aloituspaketteja, mutta itse sain paremman tuloksen hankkimalla itse raaka-aineet ja ohjeen. Paras tulos syntyy kokeilujen kautta. Itse kehittelen suklaareseptiä vähän lähes joka kerta, jotta saisin mahdollisimman hyvän lopputuloksen.
Jotta suklaaseen saisi erilaisia makuja, voi siihen lisätä melkein mitä vain. Itse teen useimmiten täytesuklaita. Ne ovat kuin konvehteja, joista puraistessa vapautuu mitä ihanimpia makuja. Pähkinää, toffeeta, sitruunaa, marjoja... Joskus sekoitan joukkoon proteiinijauhetta, joka tekee niistä vieläkin terveellisempiä ;)
Tässä ohje raakasuklaaseen sekä suussasulavaan toffeetäytteeseen:
R a a k a s u k l a a
(n. kaksi muotillista)
200 g kaakaovoita
2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl luomuhunajaa (esim. Voi Hyvin Luomuhunajaa)
1 tl lucumaa (ei välttämätön)
1 tl macaa (ei välttämätön)
T o f f e e t ä y t e
5 kpl tuoreita taateleita (kivet poistettuna ja vedessä liotettuna n 10 min.)
kourallinen kuivattuja mulperimarjoja
2 rkl maapähkinävoita
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1/4 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
1 tl lucumaa (ei välttämätön)
1 tl macaa (ei välttämätön)
Valmistusohjeet:
1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
2. Sekoita joukkoon kaakaojauhe käyttäen siivilää ja koko ajan vispilällä sekoittaen.
3. Sekoita joukkoon hunaja. Valmis!
T o f f e e t ä y t e
5 kpl tuoreita taateleita (kivet poistettuna ja vedessä liotettuna n 10 min.)
kourallinen kuivattuja mulperimarjoja
2 rkl maapähkinävoita
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1/4 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
1. Pilko mulperimarjat pienemmiksi paloiksi veitsellä tai sormin.
2. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Täyte on valmis!
3. Kaada raakasuklaaseosta muottien pohjalle ja anna jähmettyä pakastimessa 10-15 min.
4. Ota muotit pakastimesta ja täytä toffeetäytteellä, ei kuitenkaan reunoja myöten. Voit esimerkiksi pyöritellä täytteestä pieniä palloja.
5. Peitä sitten täyte lopulla suklaalla ja laita pakastimeen jähmettymään. Säilytä suklaita pakastimessa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti