maanantai 29. elokuuta 2016

Maukas Banaanikakku

Tässä helppo ohje maukkaaseen banaanikakkuun, jota kelpaa tarjota myös vieraille (jos sitä jää jäljelle). Tämä ohje riittää yhteen isoon tai kahteen pieneen kakkuun, joista toisen voi viedä vaikkapa tuliaisiksi. Kakku ei sisällä valkoista sokeria tai valkoista jauhoa. Makeutuksena siinä on käytetty sokeroimatonta omenasosetta ja agavesiirappia.

Sokeroimatonta omenasosetta löytyy Suomesta ainakin Urtekram -merkiltä. Käy katsomassa kuva purkista instagramista: @sallittuherkku


M a u k a s   B a n a a n i k a k k u

(laktoositon, ei valkoista sokeria)
1 iso / 2 pientä vuoallista

Ainekset:

4 banaania
4 munaa
1 rkl (kukkurallinen) sokeroimatonta omenasosetta (Urtekram)
1 rkl (kukkurallinen) sokeroimatonta maapähkinävoita
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl agavesiirappia

4 dl spelttijauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl vaniljapulveria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Valmistus:

1. Sekoita tehosekoittimessa banaanit, munat, omenasose, maapähkinävoi, sulatettu kookosöljy ja agavesiirappi.

2. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet eli spelttijauhot, suola, ruokasooda ja mausteet.

3. Sekoita varovasti aineet keskenään.

4. Kaada yhteen isoon tai kahteen pieneen vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 30-40 min. Voit tarkistaa kypsyyden hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.

5. Anna jäähtyä hieman ja nauti sellaisenaan tai vaikka jäätelön kera!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti